Over ons

De naam Wij zijn van Merksem! is oorspronkelijk ontstaan in 2017.
Tijdens de voorbereidingen van de eerste editie van Merksem schlagert meer bepaald bij het draaien van een promotiefilmpje met Marco Martinez, Patrick De Deken en Tim De Meyer, alle drie Merksemnaren, kwam Marco voor de dag met "zie ons hier nu staan wij zijn alle drie van Merksem". Waarop gereageerd werd door beide collega's met "van daar kunnen we in de toekomst wel wat mee gaan doen". Tof idee!

In eerste instantie wilde wij een show met ons drie in elkaar steken, maar het was kort dag en dit werd dan ook opgeschoven naar een later stadium.

Hugo Goyvaerts, de rechterhand van Marco, en mee het brein en de harde werker achter Merksem schlagert en alle projecten van Marco Martinez, was hier ook bij aanwezig.
Marco sprak met Hugo over het idee om een vzw op te richten los van Marco Martinez productions/Entertainmentacts en onder de noemer “Wij zijn van Merksem!”

Het moest een culturele vzw worden, meer cultuur in Merksem en voor iedereen toegankelijk, ook voor de minderbegoede Merksemnaar.
Hugo Goyvaerts ging samen op pad met Marco Martinez opzoek naar genintereseerde leden en partners en die vonden ze ook.

En zo werd in april 2018 de vzw “Wij zijn van Merksem!” een feit.

Een eerste succesvolle organisatie van de vzw volgde in oktober 2018 met een volksbuurtfeest, rommelmarkt, kinderanimatie, live optreden en muziek...

Ondertussen zijn we 2019 en zijn er weer plannen, zoals de samenwerking met De Antwerpse havenpijl, Merksem Schlagert en nog veel meer..